Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos na mikołajki
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 174
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1040
Składniki
Jajka cukier i sól ubijamy na puszystą masę, dodajemy olej i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy i śmietanę. Do każdej formy na muffiny wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st i pieczemy ok. 30 minut.
miękkie masło ubijamy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy serek, sok z cytryny i ponownie ubijamy. schładzamy krem ok 20 minut w lodówce a następnie dekorujemy.
Czapki to bezy upieczone z czerwonym barwnikiem