Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z soczystymi morelami"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 107
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 78
Składniki
Do jednej miski wbijam żółtka, a do drugiej białka. Białka ubijam z 5 łyżeczkami cukru pudru. Z resztą cukru ucieram żółtka. Stopniowo dolewam do nich olej, mleko, aromat, na końcu wsypuję mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Pianę łączę z resztą ciasta. Wlewam je do foremek do muffinek do 2/3 wysokości, a na nim kładę po pół moreli. Piekę 20-25 min w temp. 180oC.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 zł • Przepis na 9-12 porcji.Źródło: Kobieta i życie