Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny black and white

Muffiny black and white

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4627

Dodano:

Odsłon: 4026

Czekoladowo-serowe mięciutkie i delikatne muffiny,Mam do nich sentyment,bo z tego właśnie przepisu upiekłam pierwsze w życiu babeczki,a poza tym robię je często bo są naprawdę smaczne:))

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twarożek wymieszać z 1 łyżką cukru i cukrem waniliowym(można dodać np.garść płatków migdałowych).

  2. W drugiej misce wymieszać mąkę z proszkiem,sodą,solą i proszkiem budyniowym.

  3. W kolejnej misce wymieszać rózgą (trzepaczką) jajko,cukier,olej i maślankę.Do powstałej masy ostrożnie dodać mąkę i wymieszać.

  4. Do foremek nakładać po łyżce ciasta,na to łyżka twarożku i przykryć następną warstwą ciasta.Piec 20-25 minut w 180 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 15 lutego 2013 uwielbiam muffinki, a te są z dodatkiem twarogu i budyniu czekoladowego ... poezja :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 14 lutego 2013 Madera dziękuję i też pozdrawiam Walentynkowo:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 14 lutego 2013 Wyglądają smacznie i to prawda że z maślanką są dużo lepsze no i jeszcze ten twarożek:-))) 5 i pozdrowienia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 14 lutego 2013 Lubie takie połączenia smaków, są z maślanką, więc na pewno są pulchne. Do ulubionych i do szybkiego wypróbowania.Miłego wieczoru.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń