Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszędzie pełno śliwek: w sklepach, na ogrodach, na targach, więc korzystajmy z nich!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę pszenną, cukier, cukier wanilinowy, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cynamon. Czekoladę drobno kroimy i wrzucamy ją do miski z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie mieszamy.
W drugiej misce mieszamy ze sobą rozpuszczoną margarynę, jajka i mleko. Do miski z mokrymi składnikami wsypujemy stopniowo składniki suche i cały czas miksujemy, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ze śliwek usuwamy pestki i drobno kroimy owoce. Pokrojone śliwki wrzucamy do miski z masą muffinkową i mieszamy całość łyżką.
Powstałe ciasto przekładamy do foremek muffinkowych (surowe ciasto powinno sięgać prawie brzegów foremek). Blachę z babeczkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok. 20 minut. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 babeczek.