Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny waniliowo-czekoladowe z malinami

Muffiny waniliowo-czekoladowe z malinami

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 4099

Dodano:

Odsłon: 143

Pyszne babeczki, których przygotowanie jest dziecinnie proste i z pewnością nie sprawi nikomu kłopotów.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie babeczek jest niezwykle proste :)

    Należy przygotować dużą miskę. Wsypujemy do niej wszystkie suche składniki: mąkę, cukier i sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy mokre składniki: wodę, jogurt naturalny, olej i ekstrakt z wanilii.

  2. Czekoladę należy zblendować na drobne fragmenty (ja wcześniej ją mrożę, jeśli czujesz że Twój blender nie podoła takiemu wyzwaniu to schłodź czekoladę delikatnie w lodówce, następnie zblenduj i drobiny chwilę przemroź w zamrażarce). Drobiny dodaj do pozostałych składników.

  3. Wszystko wymieszaj (jeśli używasz mrożonych malin dodaj je od razu, jeśli świeżych to po wymieszaniu składników dodaj je do ciasta i delikatnie wymieszaj).

  4. Foremki do muffinek wysmaruj masłem i nałóż ciasta do 2/3 wysokości (sporo urosną). Piecz przez 27-30 minut w temperaturze 180C (wszystko zależy od piekarnika).

    Poczekaj chwilę aż wystygną i wyciągnij z foremek.

    Zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu w którym pokazuję krok po kroku jak przygotować muffinki :)

    Życzę smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń