Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie ochotę na chwilę owocowego zapomnienia zapraszam serdecznie po przepis na Muffiny z mango ;) z ich upieczeniem powinien poradzić sobie każdy :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Papilotki umieszczamy w zagłębieniach formy na muffiny. Mango myjemy, obieramy, przekrajamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ kroimy w małą kostkę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą.
Jajko rozmącamy, dodajemy je do mąki razem z cukrem, olejem, jogurtem, aromatem waniliowym i pokrojonym miąższem z mango. Papilotki napełniamy ciastem do 2/3 wysokości i wygładzamy na wierzchu.
Muffiny pieczemy ok. 30 minut na środkowym poziomie piekarnika. Po upieczeniu jeszcze przez 5 minut zostawiamy w formie, a potem wyjmujemy i studzimy.
Z cukru pudru i niewielkiej ilości wody ucieramy lukier. Muffiny polewamy lukrem, dekorujemy kawałkami mango oraz posypujemy wiórkami czekoladowymi.