Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny z warzywami"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w drobną kostkę. Wrzuć do wrzącej, posolonej wody i ugotuj. Gdy będą miękkie, schłódź je i zmiksuj. Masę ziemniaczaną włóż do miski, dodaj jajko, proszek do pieczenia, sól, mąkę krupczatkę i zagnieć elastyczne, gładkie ciasto.
Brokuły umyj, podziel na różyczki i sparz we wrzącej, posolonej wodzie. Następnie schłódź je i odcedź. Pieczarki i cebulę oczyść i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju i podsmaż pokrojone pieczarki z cebulką. Odstaw do schłodzenia. Kilka pieczarek odłóż do dekoracji.
Podsmażone pieczarki, cebulkę i sparzone brokuły dodaj do ciasta i wymieszaj. Gotową masą wypełnij papierowe foremki, mniej więcej do 1/3 wysokości, a na wierzchu połóż plasterek pieczarki.
Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 170° C przez 20 minut. Gotowe muffiny odstaw do schłodzenia, udekoruj i podawaj.Źródło: Na żywo