Do góry

Dodatki Przepis na:

Muffiny ze szpinakiem

Muffiny ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 3486

Dodano:

Odsłon: 469

Takie muffiny, przygotowane ze szpinakiem mogą stanowić bardzo smaczny dodatek do zupy krem...polecam;)

Składniki

  • Ciasto muffinkowe :
  • mąka pszenna 1 1/2 szklanki
  • mleko 3/4 szklanki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • jajo 1 szt
  • kucharek 1/3 łyżeczki
  • pieprz do smaku
  • Dodatki :
  • szpinak baby 2 garści
  • czosnek 1-2 ząbki
  • ser feta 100 g
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajo zmiksować z mlekiem i oliwą. Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem i przyprawami. Produkty suche przesypać do mokrych i wymieszać. Następnie dodać umyty, osuszony i pokrojony szpinak oraz pokrojoną w kostkę fetę, wymieszać.

  2. Ciasto nakładać do 2/3 wysokości papilotek. Muffinki piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Stanowią smaczny dodatek do większości zup kremów.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń