Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny, dwukolorowy, wirujący mus kawowy.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112774
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 89
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 210
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 350
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 619
Składniki
Przygotowujemy 2 miseczki. Do jednej wlewamy esencję kawy, do drugiej wsypujemy kakao i czekoladę w proszku. Jogurt naturalny rozdzielamy równo pomiędzy 2 miseczki, mieszamy. Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej wody, odstawiamy. Gdy napęcznieje podgrzewamy do rozpuszczenia i lekko studzimy. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Pianę rozdzielamy równo na 2 miseczki i mieszamy. Żelatynę również dzielimy na 2 części i łączymy z masami. Musy nakładamy na przemian po 1 łyżce do szklanek lub pucharków. Wstawiamy do stężenia do lodówki. Przed podaniem dekorujemy łyżką jogurtu naturalnego i obsypujemy odrobiną kakao.
Uwaga: dla osób lubiących bardziej słodkie desery polecam dodać troszkę więcej cukru.