Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 986
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny. Smacznego!!!