Do góry

Przetwory Przepis na:

Mus z czerwonej porzeczki (przecier).

Mus z czerwonej porzeczki (przecier).

Autor:

Przepisów i artykułów: 1406 Ocena: 17964

Dodano:

Odsłon: 90

Przecier z przegotowanych bez wody czerwonych porzeczek. Z takiego przecieru robię mus porzeczkowy do ciast.

Składniki

  • czerwona porzeczka 70 dag
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte, obrane z gałązek porzeczki gotujemy 30 minut, przecieramy przez sitko. Przetarte porzeczki ponownie umieszczamy w garnku, doprowadzamy do wrzenia, dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszany gorący mus wlewamy do pół litrowego słoika. Szczelnie zamykamy, studzimy i ostudzony wstawiamy do lodówki. Robiąc mus do ciasta lub sernika na zimno, wystarczy zawartość słoiczka zagotować i wymieszać z galaretką krystaliczną lub 2 łyżkami żelatyny.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń