Do góry

Dania główne Przepis na:

Muszelkowy zawrót smaków

Muszelkowy zawrót smaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2107

Dodano:

Odsłon: 3265

Malutkie kotleciki w muszelkach makaronowych w sosie pomidorowym z pieczarkami, przykryte serem.

Składniki

  • ½ mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • Sól
  • 2 łyżki majeranku
  • Papryka ostra
  • 2 Cebule
  • Olej do smażenia
  • 15 dag pieczarek
  • Pieprz
  • Papryka czerwona
  • Passata
  • 3 łyżki ketchupu
  • Makaron muszelki
  • 15 dag sera żółtego
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso mielone przekładamy do miski.

  2. 2. Wbijamy jajko.

  3. 3. Cebulę jedną obieramy drobno kroimy, przekładamy do mięsa.

  4. 4. Przyprawiamy majerankiem, solą oraz papryką.

  5. 5. Dodajemy bułkę tartą i wyrabiamy, robiąc małe kotleciki wielkość orzecha.

  6. 6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  7. 7. Makaron gotujemy w osolonej wodzie na pół twardo.
    8. W każdą muszelkę wkładamy kotleta i układamy w naczyniu.

  8. 9. Drugą cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju

  9. 10. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  10. 11. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  11. 12. Paprykę kroimy w kostkę dodajemy do grzybów.

  12. 13. Na koniec dodajemy passatę.

  13. 14. Następnie ketchup i chwilę prużymy.

  14. 15. Gotowy sos wylewamy na muszelki.

  15. 16. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, posypujemy zapiekankę.

  16. 17. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    18. Danie gotowe.
    19. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 19 listopada Zostało jeszcze trochę ?, bo mam smaka ;)
Pyszne jedzonko :)
Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń