Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle faszerowane

Muszle faszerowane

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 6545

Dodano: 02.01.2013

Odsłon: 21712

"prawie" jak ślimaki :)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. makaron ugotować al dente. Mięso umyć i zmielić. Na patelni rozgrzać trochę tłuszczu, przyrumienić cebulę dodać mięso mielone, podsmażyć, następnie dodać pieczarki razem wymieszać doprawić do smaku i chwilę razem podsmażyć aż odparuje woda.

  2. Do muszli ponakładać przygotowany farsz na wierzchu każdej muszli położyć kawałek żółtego sera i posypać tymiankiem. Wstawić do piekarnika i zapiekać ok 10-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika na każdej muszli zrobić kleksa z ketchupu. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 18 października super sie to je i na ciepło i na zimno, robie pikantne ale bez przesady

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

flower30 05 sierpnia 2014 Zrobiłam niedawno tylko zamiast koncentratu dodałam pomidorowy włoski sos z bazylią. Wyszło pyszne. Super przepis:)pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiasamosia019 21 września 2013 Mam zamiar zrobic je na roczek synka co o tym sadzicie????

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń