Do góry

Przekąski Przepis na:

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym.

Muszle nadziewane farszem jajeczno warzywnym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1124 Ocena: 12432

Dodano:

Odsłon: 31306

Przystawka z makaronowych muszli, faszerowanych masą jajeczną z warzywami. Idealna na stół świąteczny. Polecam.

Składniki

  • makaron muszle 6 szt.
  • sałata lodowa do wyłożenia talerzyka
  • papryka czereśniowa marynowana 1 szt.
  • Masa jajeczna z warzywami:
  • jajka kurze 2 szt.
  • korniszon 1 szt. mały
  • suszone pomidory 3 połówki
  • Szczypiorek
  • majonez 1 łyżka
  • musztarda 1 mała łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • sól do smaku
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Makaron muszle gotujemy według przepisu umieszczonego na opakowaniu, po ugotowaniu studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. Obrane jajka, szczypior, suszone pomidory i ogórek kroimy w kostkę, mieszamy, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą. Dodajemy majonez i musztardę, mieszamy.

  2. Ostudzone muszle faszerujemy masą jajeczną z warzywami. Talerzyk wykładamy liściem sałaty, na środku talerzyka umieszczamy papryczkę czereśniową, a na około papryczki układamy w kształcie kwiatka faszerowane muszle. Po wierzchu możemy posypać muszle drobno pokrojonym szczypiorkiem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 12 marca Uwielbiam taki faszerowany makaron ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń