Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni wegetariańskiej. Nadzienie to burak, kasza jaglana, por i wiele przypraw.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 258
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Buraka obieramy, kroimy na kawałeczki i gotujemy do miękkości. Pora kroimy w krążki i również gotujemy, chwilkę. Nie dopuśćmy, aby się rozgotował. Ugotowaną kaszę jaglaną wraz z ugotowanymi warzywami, miksujemy blenderem. Wgniatamy ząbek czosnku, dodajemy przyprawy oraz oliwkę z oliwek. Nadzieniem wypełniamy makaronowe muszle. Posypujemy serem żółtym i zapiekamy 5 minut w mikrofalówce. Wierzch posypałam papryką słodką oraz natką pietruszki.