Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana kapusta

Nadziewana kapusta

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12626

Dodano:

Odsłon: 9369

Typowo jesienne danie.

Składniki

  • male główki kapusty 3-4
  • mięso mielone 70 dkg
  • marchew 3
  • cebula 1
  • seler kawałek bulwy
  • korzeń pietruszki 1
  • por kawałek
  • śmietana 3 łyzki
  • koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
  • mąka 2 łyzki
  • bulion warzywny
  • liśie laurowe,ziele angielskie
  • sól,pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso mięso mielone przygotować tak jak na kotlety

  2. z małych główek kapusty ściąć wierzchy i wydrążyć

  3. główki kapusty nadziac mięsem i obwiązać białą bawełniana nitką

  4. wszystkie warzywa pokroić i wrzucic na dno garnka,włożyc ka pustę,podlac bulionem dodać listki i ziele i gotować na wolnym ogniu,kiedy kapusta będzie miękka dodać sos zrobiony z mąki,bulionu,śmietany i koncentratu,wszystko jeszcze chwilę gotować,całość doprawic soląi pieprzem,podawa,c z ziemniakami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń