Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewana szynka

Nadziewana szynka

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Nadziewana szynka"

Składniki

  • 320 dag serka kanapkowego (śmietankowego lub naturalnego)
  • 2 łyżki chrzanu
  • 20 dag gotowanej szynki (np. wieprzowej konserwowej)
  • sól
  • pieprz
  • sałata
  • pomidorki koktajlowe
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Serek kanapkowy przełóż do niedużej miseczki, utrzyj na gładką masę razem z chrzanem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Plasterki szynki rozłóż na desce do krojenia. Na każdym plasterku rozsmaruj część masy serowo-chrzanowej.

  2. Szynkę zwiń, tworząc dość ciasne ruloniki. Odstaw je do schłodzenia. Umyj i osusz kilka listków sałaty oraz garść pomidorków. Sałatę rozłóż na półmisku. Na niej umieść roladki z szynki. Przystawkę udekoruj pomidorkami koktajlowymi.

  3. porcje, czas ok. 15 min; porcja – 250 kcal, cena 2,50 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń