Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewane filety z kurczaka

Nadziewane filety z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2652

Bardzo smaczne i sycące!!

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka, 1
  • kulka mozzarelli, 1
  • średnia cebula, 1
  • kiełbasa, 30 dag
  • papryczka chilli, 1
  • sól, szczypta
  • słodka papryka w proszku, łyżka
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naciąć pierś tak,by powstała w niej kieszonka na farsz. Natrzec mięso solą i papryką w proszku. Kiełbase pokroić w drobną kostkę i wrzucić na rozgrzaną patelnie,podsmażyć z posiekaną papryczką chilli i cebulą pokrojoną w kostke. Gdy farsz będzie rumiany zestawić z ognia i chwilę przestudzić.Mozzarelle pokroić w kostke i dodać do przestudzonego farszy,wymieszać. Następnie uprzednio przygotowane filety nadziać farszem i spiąć wykałaczkami tak,by farsz nie wyleciał ze środka. Piersi podsmażyć z obu stron na złoty kolor,następnie przełożyć na blachę,lub do naczynia żaroodpornego,zalać niewielką ilością bulionu drobiowego z kostki i wsadzić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i piec ok. pół godziny. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i sałatą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelcia 13 sierpnia 2011 Ciekawy przepis,tylko co z tą kulką mozzarelli?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń