Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadzienie dodaje smaku i koloru, czyniąc te kotlety mielone pysznym i nietypowym pomysłem na obiad.
Składniki
Bułkę namoczyć w wodzie i odsączyć. Cebulę pokroić i zmielić w maszynce razem z bułką i czosnkiem (można też użyć blendera). Połączyć z mięsem mielonym, dodać jajko, sól i pieprz. Dobrze wyrobić.
Ser żółty i szynkę pokroić w paski, a parówkę i ogórki w słupki długości ok. 6 cm.
Z mięsa formować placki (najwygodniej robić to na dłoni), na środku układać po kawałku sera, szynki, parówki i ogórka, posmarować niewielką ilością koncentratu pomidorowego.
Nadzienie szczelnie owinąć mięsem, formując kotleciki o walcowatym kształcie. Obtoczyć każdy kotlecik w mące wymieszanej z bułką tartą.
Smażyć kotleciki na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.