Do góry

Dania główne Przepis na:

Nadziewane kotlety ziemniaczane

Nadziewane kotlety ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 817

Dodano:

Odsłon: 24029

Nietypowe kotlety ziemniaczane. Wystarczą takie kotlety i obiad gotowy, nie potrzeba żadnych dodatków (no może poza sosem czosnkowym :) )

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, ugotować jak na zwykły obiad. Dodać po 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, papryki, curry i pieprzu czarnego. Następnie utłuc na puree i dokładnie wymieszać.

  2. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Piersi umyć i również pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na patelni z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, a piersi w tym czasie doprawić półtorej łyżeczki curry, łyżeczką papryki i łyżeczką pieprzu ziołowego i wymieszać. Do podsmażonej cebuli dodać przyprawioną pierś i podsmażyć.

  3. Na dłoni uformować placek z puree, nałożyć na niego podsmażone mięso, starty ser, zawinąć podnosząc krawędzie do góry i uformować kulkę (w razie potrzeby na górę można dołożyć nieco puree). Obtoczyć z jajku i bułce tartej, a następnie smażyć z obu stron na ciemnozłoty kolor.

  4. Uwagi, sugestie, propozycje do przepisu :-)

    Smażyć trzeba na wolnym ogniu i dość długo, aby serek w środku się dobrze roztopił :-)
    Kotlety bardzo dobrze smakują z sosem czosnkowym, jak również z domowymi buraczkami. Na wszystko przepis można znaleźć na moim profilu :-)


    Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jola10 25 maja 2017 Fajnie przedstawiony przepis, ładne zdjęcia, wszystko zachęca do wykorzystania przepisu. Zabieram do wypróbowania :)

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń