Do góry

Przekąski Przepis na:

nadziewane skorupki :)

nadziewane skorupki :)

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1668

Dodano:

Odsłon: 9109

Coś innego na Wielkanoc

Składniki

  • 4 jajka na twardo
  • 20 gr suszonych grzybów
  • 3 łyżki świeżo startego chrzanu
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, bułka tarta
  • żółtko
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby moczyć przez noc, następnie ugotować.

  2. Ugotowane jajka (w skorupkach) przeciąć ostrym nożem. Delikatnie wyjąć środek. Jajka i odsączone grzyby drobno siekamy.

  3. Ucieramy z masłem, chrzanem, natką, solą ,pieprzem i surowym żółtkiem.

  4. Farszem nadziewamy skorupki, wierzch obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor (farszem do dołu). Świetnie smakują na ciepło i zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 26 marca 2013 Pysznosci. Takze robilam, ale tylko jajko plus troche mleka, kawalek namoczonej bulki i swiezy szczypiorek. Twoje musze wyprobowac koniecznie. 5

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 23 kwietnia 2010 szkoda że już po świętach , takie danie urozmaiciłoby każdy wielkanocny stół

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gabriel13 05 kwietnia 2010 fajne danie na wielkanoc-przepis prosty ale ciekawy!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 31 marca 2010 bardzo ciekawy pomysł :-) zwykłe jajka już mi sie znudziły, czas wypróbowac coś innego :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 marca 2010 Jadłam raz podobne, ale bez grzybów :) Twoje muszą być pyszne z tymi grzybkami :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń