Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewany kabaczek

Nadziewany kabaczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 10877

Dodano:

Odsłon: 2272

Pyszna przekąska na szczególną okazję.

Składniki

  • 1 kabaczek
  • 2 czerwone papryki
  • ½ puszki zielonego groszku
  • 4 wędzone parówki
  • 2 białe cebule
  • 5 łyżek oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki lub świeże zioła
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rozgrzać olej na patelni, a w między czasie kabaczka pokroić w grube plastry, usunąć nasiona i obsmażyć na oleju z obu stron złociście. Następnie ułożyć na talerzu, a na tym samym oleju usmażyć posiekaną cebulę, pokrojone parówki i paprykę. Na końcu wrzucić groszek, posiekaną zieleninę i przyprawić do smaku. Po czym lekko poddusić, napełnić krążki kabaczka i podawać na ciepło z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń