Do góry

Przekąski Przepis na:

Nadziewka z kurczaka

Nadziewka z kurczaka

Autor: Szamanietv

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2855

Dodano: 18.05.2018

Odsłon: 6212

Kurczak nadziewany bułką , pietruszką i pieczarkami bez kości , idealna wędlina podawana na zimno lub jako danie obiadowe na ciepło

Przygotowanie

  1. Wytrybowanego kurczaka nacieramy od wewnątrz czosnkiem i solimy.
    łączymy składniki nadzienia : pokrojone w kostkę bułki , posiekaną pietruszkę oraz pokrojone pieczarki , masło oraz jajka.
    Solimy oraz pieprzymy nadzienie do smaku.

  2. Zawijamy kurczaka zaczynając od związania nóżek , wiążemy sznurkiem masarskim jak szynkę
    Związanego kurczaka nacieramy olejem i przyprawą do kurczaka lub innymi ulubionymi przyprawami.
    Układamy na blaszce łączeniem do spodu .
    Pieczemy w temp 170 stopni 1,2 do 1,5 godziny
    Po upieczeniu podajemy na ciepło lub po ostudzeniu wkładamy do lodówki . Schłodzone po minimum 2 godzinach możemy kroić w plastry jako wędlinę

    poniżej film jak trybować kurczaka

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń