Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to łatwy i prosty sposób na pyszne świąteczne śniadanie wielkanocne. Mogą być również smakowitą przekąską, przystawkę, która zawsze się sprawdza na imprezach okolicznościowych czy spotkaniach w gronie rodziny. Polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4495
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13090
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2469
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3607
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4495
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na połówki , wyjmujemy do miski żółtka. Pieczarki po oczyszczeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie gotujemy 5 minut. w osolonej wodzie. Odcedzamy na situ dobrze odciskamy. Żółtka w misce rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy odciśnięte pieczarki, ser żółty oraz posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy. Na koniec dodajemy według swojego uznania majonez oraz chrzan tarty i ponownie mieszany do połączenia składników. Farszem napełniamy połówki jajek beż żółtek. układamy na liściach sałaty. Smacznego
Jajka gotowe do podania.