Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to łatwy i prosty sposób na pyszne świąteczne śniadanie wielkanocne. Mogą być również smakowitą przekąską, przystawkę, która zawsze się sprawdza na imprezach okolicznościowych czy spotkaniach w gronie rodziny. Polecam
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2393
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5080
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 156
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2393
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5080
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 156
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na połówki , wyjmujemy do miski żółtka. Pieczarki po oczyszczeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie gotujemy 5 minut. w osolonej wodzie. Odcedzamy na situ dobrze odciskamy. Żółtka w misce rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy odciśnięte pieczarki, ser żółty oraz posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy. Na koniec dodajemy według swojego uznania majonez oraz chrzan tarty i ponownie mieszany do połączenia składników. Farszem napełniamy połówki jajek beż żółtek. układamy na liściach sałaty. Smacznego
Jajka gotowe do podania.