Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka to łatwy i prosty sposób na pyszne świąteczne śniadanie wielkanocne. Mogą być również smakowitą przekąską, przystawkę, która zawsze się sprawdza na imprezach okolicznościowych czy spotkaniach w gronie rodziny. Polecam
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17219
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17219
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7564
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na połówki , wyjmujemy do miski żółtka. Pieczarki po oczyszczeniu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie gotujemy 5 minut. w osolonej wodzie. Odcedzamy na situ dobrze odciskamy. Żółtka w misce rozgniatamy dokładnie widelcem, dodajemy odciśnięte pieczarki, ser żółty oraz posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy. Na koniec dodajemy według swojego uznania majonez oraz chrzan tarty i ponownie mieszany do połączenia składników. Farszem napełniamy połówki jajek beż żółtek. układamy na liściach sałaty. Smacznego
Jajka gotowe do podania.