Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy sernik jaki do tej pory jadłam. Idealnie wyważona konsystencja.
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 55
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 73
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 87
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 39
Z końcem lata warto zamknąć jego owoce w słoikach, żebyśmy mogli się nimi cie...
Odsłon: 55
W sezonie pomidorowym warto przygotować taki sos na zapas. Podczas zimy taki...
Odsłon: 73
Pyszny sos gdzie główną rolę gra papryka. Jest idealny do zawekowania na zimę...
Odsłon: 87
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 39
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek i miksujemy razem z cukrem, cukrem waniliowym na jasną masę. Następnie dodajemy budyń i po łyżce ser. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy delikatnie do powstałej masy z sera. Herbatniki wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wym.25 x 35 cm. Następnie zalewamy masą serową i pieczemy w temp. 180 C przez ok. 40-50 min. Po upieczeniu sernika nie wyciągamy od razu z piekarnika, przez 15 min trzymamy przy zamkniętych drzwiczkach, następnie lekko uchylamy i ponownie czekamy 15 min. Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki. Smacznego.