Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na straganach pojawił się bób, już nie tak drogi jak jeszcze dwa tygodnie temu (wówczas zdarzyło mi się widzieć „okazje” za 40 zł). Ceny spadły, można gotować!
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1500
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2401
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 36
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1500
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 2401
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 704
Składniki
Bób gotować w wodzie, około 3-4 minuty. Wyciągnąć, przelać zimną wodą i obrać.
W międzyczasie na patelni rozgrzać olej, dusić cebulę ok. 5 minut, dodać czosnek i chili, poddusić przez kolejne 2 minuty. Zdjąć z ognia, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z ugotowanym bobem. Gotowe!