Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnik z mięsem i z fasolą

Naleśnik z mięsem i z fasolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13227

Dodano:

Odsłon: 0

Wypróbowany przepis na "Naleśnik z mięsem i z fasolą"

Składniki

  • Na 25 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 100 ml mleka
  • 250 ml wody
  • 30 ml oleju
  • 1 łyżeczki soli Na 40 dag mielonego mięsa
  • np. wołowo-wieprzowego
  • 1 duża cebula
  • 40 dag pomidorów z puszki (pokrojonych)
  • 15 dag białej fasoli z puszki
  • 1 strąka czerwonej papryki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kaparów
  • 8-10 pomidorków kok tajlowych
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Do przesianej mąki dodaj jajko, mleko, wodę, olej oraz sól. Wymieszaj mikserem. Z tak przygotowanego ciasta usmaż naleśniki.

  2. Cebulę drobno posiekaj. Paprykę pokrój w kostkę. Umyte pomidorki pokrój w ćwiartki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, zeszklij. Włóż mięso wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, smaż od czasu do czasu mieszając, aż lekko zbrązowieje. Następnie dodaj pomidory z puszki i pokrojoną paprykę. Patelnię przykryj pokrywką, duś ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.

  3. Na koniec dodaj fasolę oraz kapary. Całość gotuj jeszcze 2-3 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Na każdy naleśnik nałóż przygotowany farsz oraz ćwiartki pomidorków, zwiń w trójkąty. Rada: Naleśniki możesz posypać startym żółtym serem i podgrzać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.

  4. 40 minut. Sztuka: 280 kilokalorii.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń