Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki meksykańskie

Naleśniki meksykańskie

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5893

Dodano: 12.11.2010

Odsłon: 56217

Wyjątkowo pyszne!

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pół kilograma karkówki pokroiłam w kostkę (1cm x 1cm) i wrzuciłam na oliwę. Podsmażyłam ze wszystkich stron, aby mięso zbrązowiało i dodałam 2 pokrojone cebule i 5 ząbków czosnku, osoliłam. Po kilku minutach dodałam pokrojoną w drobne kawałki paprykę czerwoną i pomidora, obsypałam ostrą papryką, wlałam (opcjonalnie) 2 łyżeczki octu balsamicznego pomidorowego. Podłałam wodą o dusiłam ok 40 minut. Po tym czasie dodałam 1/3 puszki kukurydzy i 1/3 puszki czerwonej fasoli. Sos się chwilę pogotował i był na tyle gęsty, ze nie musiałam zagęszczać. Usmażyłam naleśniki: mąka + mleko + jajko + szczypta soli + łyżka oleju. Na gotowe naleśniki nałożyłam farsz meksykański, zawinęłam w rulonik, obsypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do piekarnka na ok 8 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 28 kwietnia 2013 Wyglądają bardzo smakowicie , zabieram do swojej książki , pozdrawiam :)))

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

etiudka74 06 lutego 2011 Wyglądają znakomicie--trzeba wypróbować ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justi_117 15 grudnia 2010 Tak mniej więcej na ile naleśników wystarczy farszu z podanych składników?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aktorod 18 listopada 2010 A co powiesz Zullo na sałatkę grecką? Nie ma nic wspólnego z Grecją, ale taka nazwa funkcjonuje w Polsce. W naszym kraju zwykliśmy nazywać potrawy meksykańskimi te, które mają jako składniki fasolę czerwoną, paprykę, kukurydzę itp. Więc jeśli taura mieszka w Polsce, to nie dziwię się, ze nazwała swoje naleśniki meksykańskimi. No a przepis dodaję do ulubionych :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zulla 18 listopada 2010 Dlaczego mexykanskie?
Nie maja ani przypraw ktore uzywa sie w Mexyku, ani skladnikow.
Prosze przestac byc pretensjonalnym u nadawac nazwe potrawom ktora nie ma nic wspolnego z krajem i jego kulinaria.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lena79 14 listopada 2010 robię podobne ,tylko za miast karkówki daję parówki i keczup zamiast pomidora

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madzia1208 13 listopada 2010 Do ulubionych no i oczywiście do wypróbowania,pozdrawiam!!!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń