Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki na ostro"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 106
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka ubij ze szczyptą soli. Dodaj mleko i mąkę. Wymieszaj gładkie ciasto, odstaw je na ok. 30 minut. Potem na patelni posmarowanej olejem usmaż cienkie naleśniki.
Cebulę obierz i drobno pokrój. W rondelku rozgrzej olej i przyrumień na nim cebulę. Dodaj mielone mięso i podsmaż. Kiedy mięso się zarumieni, dopraw je solą, pieprzem i poprósz papryką.
Dodaj przecier pomidorowy, odrobinę wody i duś pod przykryciem przez ok. 15 minut. Pod koniec dodaj śmietanę i odstaw rondelek.
Naleśniki posmaruj farszem mięsnym. Dwa naprzeciwległe końce każdego naleśnika przełóż przez farsz w kierunku do środka (jak krokiety).
Potem zwiń naleśniki i zepnij je wykałaczkami. Panieruj naleśniki w rozmieszanych jajkach i bułce tartej. Smaż na patelni ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Czas przygotowania: 25 minut, 461 kcal/1 porcja.</strong>Źródło: Tele Tydzień