Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałki jabłek zapieczone w puszystym cieśnie naleśnikowym. Jest to świetny pomysł na śniadanie lub deser
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 447
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13105
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 100
Składniki
Jabłko myję, obieram ze skórki i wycinam gniazdo nasienne. Następnie tnę owoc na cienkie plasterki.
Miksuję ze sobą mąkę, jajko i mleko. Ciasto powinno być stosunkowo gęste. Tak, żeby za bardzo nie rozpływało się po patelni.
Smażę na gorącym oleju. Placuszki formuję za pomocą łyżki i nakładam na nie plasterki jabłek, które pokrywam kolejną warstwą ciasta. Warstwa ciasta nie może być zbyt gruba, gdyż wokół jabłek pozostanie ono surowe.