Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki z jabłkiem

Naleśniki z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 753

Dodano:

Odsłon: 944

Kawałki jabłek zapieczone w puszystym cieśnie naleśnikowym. Jest to świetny pomysł na śniadanie lub deser

Składniki

  • szklanka mąki
  • jajko
  • ok. 0,5 szklanki mleka
  • słodkie jabłko
  • olej do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłko myję, obieram ze skórki i wycinam gniazdo nasienne. Następnie tnę owoc na cienkie plasterki.

  2. Miksuję ze sobą mąkę, jajko i mleko. Ciasto powinno być stosunkowo gęste. Tak, żeby za bardzo nie rozpływało się po patelni.

  3. Smażę na gorącym oleju. Placuszki formuję za pomocą łyżki i nakładam na nie plasterki jabłek, które pokrywam kolejną warstwą ciasta. Warstwa ciasta nie może być zbyt gruba, gdyż wokół jabłek pozostanie ono surowe.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń