Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z twarogiem i truskawkami

Naleśniki z twarogiem i truskawkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 2124

Nie masz czasu w tak słoneczne piękne dni robić obiadu, oto szybkie danie. Ja podaje na zimno, jak już naleśniki ostygną żeby twaróg się nie rozpłynął. Można wykorzystać inne owoce np. poziomki, jagody, maliny, porzeczki

Składniki

  • ciasto: 0,5 kg mąka
  • 2 jajka całe
  • woda na oko
  • o,5 l mleko
  • płaska łyżeczka soli
  • 3 łyzeczki oliwy z oliwek
  • farsz: 2 x twaróg półtłusty
  • truskawki
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Jeśli ciastko jest za gęste dodajemy wody, aż do momentu kiedy ciasto będzie w postaci lejącej.
    Ja smażę na specjalnej patelni do naleśników dlatego tez nie używam już oleju do smażenia, naleśniki pięknie się obracają i nabierają kolorów.

    Następnie ugniatamy widelcem 2 kostki twarogu półtłustego z truskawkami, można dodać cukru. Po ostudzeniu naleśników nakładam farsz i zwijam je w kwadraciki. Wierzch polany jest ugniecionym truskawkami z dodatkiem maślanki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń