Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe danie, coś innego niż naleśniki z dżemem:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 107
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 489
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 304
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 107
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 489
Składniki
Naleśniki przygotowujemy według sprawdzonego przepisu
Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak (podaje z mrożonym gdyż świeżego jeszcze nie przygotowywałam, ale jeśli ktoś już robił szpinak to nie ma problemu) i stawiamy na ogień, często mieszając czekamy aż się rozmrozi i zmięknie.
Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy sól i pieprz (wg uznania) i ściągamy z ognia.
Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do szpinaku, mieszamy dokładnie. Tak przygotowany farsz można zawijać w naleśniki. SMACZNEGO!