Dania główne Przepis na:
Naleśniki ze szpinakiem

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 191
Dodano: 13.08.2010
Odsłon: 6352
Składniki
- szpinak mrożony, 1/2 paczki
- czosnek, 4-5 ząbków
- twaróg, 1 1/2 kostki
- naleśniki
- sól, pieprz
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Naleśniki przygotowujemy według sprawdzonego przepisu
-
Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak (podaje z mrożonym gdyż świeżego jeszcze nie przygotowywałam, ale jeśli ktoś już robił szpinak to nie ma problemu) i stawiamy na ogień, często mieszając czekamy aż się rozmrozi i zmięknie.
-
Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy sól i pieprz (wg uznania) i ściągamy z ognia.
-
Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do szpinaku, mieszamy dokładnie. Tak przygotowany farsz można zawijać w naleśniki. SMACZNEGO!
Komentarze do przepisu (2)

evanion 30 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Ostatnio próbowałam również polewać je sosem pomidorowym. Również pyszny dodatek:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

gosia-stec1 30 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
PYSZNE PALCE LIZAĆ1 Kto głosował? | Odpowiedz