Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 6351

wspaniałe danie, coś innego niż naleśniki z dżemem:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Naleśniki przygotowujemy według sprawdzonego przepisu

  2. Do garnka wrzucamy zamrożony szpinak (podaje z mrożonym gdyż świeżego jeszcze nie przygotowywałam, ale jeśli ktoś już robił szpinak to nie ma problemu) i stawiamy na ogień, często mieszając czekamy aż się rozmrozi i zmięknie.

  3. Czosnek siekamy drobno i dodajemy do szpinaku, chwilę jeszcze gotujemy. Dodajemy sól i pieprz (wg uznania) i ściągamy z ognia.

  4. Twaróg rozdrabniamy i dodajemy do szpinaku, mieszamy dokładnie. Tak przygotowany farsz można zawijać w naleśniki. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

evanion 30 sierpnia 2013 Ostatnio próbowałam również polewać je sosem pomidorowym. Również pyszny dodatek:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń