Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 753 Ocena: 14347

Dodano:

Odsłon: 5352

Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)

Składniki

  • NA CIASTO NALEŚNIKOWE
  • mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 szkl
  • woda gazowana 2 szkl
  • sól 1/2 łyżeczki
  • FARSZ
  • Szpinak 45dkg mrożony
  • mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
  • mąka 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
3-4 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki roztrzepać trzepaczką lub mikserem.
    Usmażyć placki naleśnikowe ,wyszło mi 10 sztuk.
    Usmażyć szpinak.
    Rozmrożony szpinak dać na patelnię,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić 5 min.
    Po tym czasie dodać mozzarellę oraz zasmażkę zrobioną z łyżki mąki i masła.
    Doprawić do smaku solą.
    Nakładać na placki naleśnikowe i zawijać jak krokiety.

  2. Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na wierzch dać plasterki sera żółtego.
    Zapiekać w piekarniku w 200st góra-dół do rozpuszczenia sera.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń