Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśnikowa rolada ze szpinakiem,serem feta i żurawiną

Naleśnikowa rolada ze szpinakiem,serem feta i żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 60 Ocena: 300

Dodano:

Odsłon: 104

Tradycyjne naleśniki w innej odsłonie

Składniki

  • Mąka pszenna 11/2 szklanki
  • Jajka kurze 2 szt.
  • Mleko 1 szklanka
  • Woda 1/2 szklanki
  • Szpinak mrożony w kulkach 5 szt
  • Ser feta-150 g
  • żurawina suszona 15 dag
  • Czosnek 1 ząbek
  • Sól, pieprz ,gałka muszkatołowa
  • Olej roślinny
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepać ze szczyptą soli,dodać mleko ,wodę i mąkę , zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 3 łyżki oleju i dalej zmiksować.Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni najlepiej naleśnikowej.Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.

  2. Czosnek przepuścić przez praskę lub drobno pokroić.Na patelni rozgrzać łyżkę oleju wrzucić szpinak smażyć 5 min.,doprawić solą pieprzem i gałką muszkatołową i całość smażyć 2 min. Żurawinę przelać gorącą wodą.

  3. Na usmażone wcześniej naleśniki nałożyć porcję szpinaku ,rozprowadzając ją po całym naleśniku, od brzegu ułożyć pasek sera feta ,a tuż obok pasek z żurawiny.

  4. Zawinąć tworząc roladę , jeżeli ktoś lubi to można wierzch polać sosem pomidorowym lub keczupem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń