Do góry

Napoje Przepis na:

Nalewka ananasowa:

Nalewka ananasowa:

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2421

Dodano:

Odsłon: 6603

Słodka i aromatyczna o delikatnej , słomkowej barwie.Moja stała prawie rok i nabierała smaku oraz aromatu.

Składniki

  • 1/2 kg świeżego i dojrzałego ananasa
  • 1 litr wódki 45%
  • 1/4 kg cukru
  • 1/2 szklanki wody
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie



  1. Do dużego słoja włożyć obranego i drobno pokrojonego ananasa.
    Zalać 1 litrem wódki tak, by przykryła owoce.
    Słój zamknąć i pozostawić w chłodnym miejscu na dwa miesiące.
    Po tym czasie zlać, przelewając przez filtrującą bibułę.
    Przygotować syrop cukrowy z wody i cukru.
    Rozmieszać ze zlaną nalewką. Postawić w chłodnym miejscu na pół roku.
    Rozlać do butelek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń