Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i aromatyczna o delikatnej , słomkowej barwie.Moja stała prawie rok i nabierała smaku oraz aromatu.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Do dużego słoja włożyć obranego i drobno pokrojonego ananasa. Zalać 1 litrem wódki tak, by przykryła owoce. Słój zamknąć i pozostawić w chłodnym miejscu na dwa miesiące. Po tym czasie zlać, przelewając przez filtrującą bibułę. Przygotować syrop cukrowy z wody i cukru. Rozmieszać ze zlaną nalewką. Postawić w chłodnym miejscu na pół roku. Rozlać do butelek.