Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka w sam raz na babski wieczór, mężczyźni też nią nie pogardzą :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326523
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16912
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5536
Składniki
Do garnka wrzucamy jagody, dodajemy wodę oraz cukier. Zaczynamy gotować, mieszamy do czasu rozpuszczenia się cukru. Następnie zmniejszamy płomień i dodajemy lawendę. Gotujemy przez 10 min. Po tym czasie wyłączamy gaz, przykrywamy garnek i czekamy do ostygnięcia naszej mikstury (kilka godzin lub pozostawić na całą noc, wtedy wszystko nabierze intensywniejszego aromatu). Następnie wszystko przelać na sitko i delikatnie wycisnąć cały sok. Do soku dodajemy spirytus oraz łyżkę miąższu jaka pozostała w sitku. Wszystko mieszamy i przelewamy do butelki. Odstawiamy aby nalewka się "przegryzła". Smacznego :)