Do góry

Desery Przepis na:

Niebiański tort bezowy

Niebiański tort bezowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Niebiański tort bezowy"

Składniki

  • 4 duże białka
  • szczypta soli
  • 25 dag cukru pudru
  • szczypta czerwonego barwnika spożywczego
  • 300 ml śmietany kremówki
  • opakowanie śmietan-fiksu
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • dowolne owoce
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Narysuj na nim 2 duże serca. Włącz piekarnik i nagrzej go do 150°C.

  2. Białka ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli oraz octu. Ubijając, syp porcjami cukier puder. Wsyp barwnik spożywczy, wymieszaj.

  3. Wyłóż masę na narysowane serca. Piecz 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 100°C i trzymaj jeszcze pół godziny.

  4. Ubij śmietanę z cukrem i śmietan-fiksem. Rozłóż krem na bezowych sercach.

  5. Gotowy tort udekoruj dowolnymi owocami.

  6. Czas: 60 min. 1 porcja = 400 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń