Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Niemiecka sałatka"
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 306
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 187
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 129
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 306
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 111
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj do miękkości w mundurkach, w lekko posolonej wodzie. Odcedź, przestudź polewając zimną wodą, obierz z łupinek. Odłóż do całkowitego wystudzenia. Pesto wymieszaj z octem. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem. Sałatę opłucz, osusz, liście porwij na mniejsze kawałki. Dymki oczyść, pokrój w ukośne grube plastry. Pomidory umyj, wytrzyj do sucha, pokrój w plasterki. Zimne ziemniaki potnij na połówki, ewentualnie na grubsze cząstki.
Rozdrobnione warzywa wymieszaj z przygotowanym sosem. Ułóż na półmisku. Sałatkę posyp oliwkami: czarnymi i zielonymi. Pomiędzy warzywa powtykaj zwinięte plasterki salami.Źródło: Naj