Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspominałam już, że nie mam cierpliwości do drożdżowych wypieków, na których wyrastanie trzeba zbyt długo czekać:). Dlatego właśnie chwytam się takich przepisów. Wystarczy wyrobić ciasto, odstawić je na noc do lodówki rano tylko wstawić do piekarnika. I możemy cieszyć się pysznym, pachnącym, domowym chlebem:).
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2356
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10480
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5142
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7952
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2356
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10480
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 5142
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7952
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy drożdże, łyżeczkę mąki i łyżeczkę cukru. Dokładnie mieszamy, zostawiamy na 10 minut aż zaczyn zacznie się podnosić.
W misce mieszamy zaczyn z pozostałymi składnikami (poza płatkami owsianymi). Wyrabiamy na gładkie ciasto. Układamy w keksówce (około 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Kropimy zimną wodą, posypujemy płatkami owsianymi.
Formę z ciastem przykrywamy ściereczką i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wystawiamy blaszkę na około godzinę, po czym wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 40 minut w 190 stopniach. Przed krojeniem studzimy.