Do góry

Dania główne Przepis na:

Norweskie '''''''' Fiskekake '''''&

Przepis dnia 2010-05-18
Norweskie  Fiskekake

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 961

Dodano:

Odsłon: 19578

Podobnie robione,jak kotlet mielony,ale jednak inaczej,smak zupelnie inny.

Składniki

  • Ryby rozny rdzaj,dorsz,sej miruna,, 600gr
  • maka kartoflana, 2lyz
  • smietana, 2lyz
  • mleko, 1szk
  • pietruszka zielona, 1 peczek
  • cebula, 1
  • Galka muszkatalowa,sol,pierz, do smaku
  • papryka, 1lyz
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryby przemiel przez maszynke do miesa razem z cebula,dodaj make i pietruszke,przyprawy

  2. Wymieszaj mleko razem ze smietana po woli dodawaj do masy rybnej mieszajac,konsystencja musi odklejac sie od rak,jezeli jest za rzadka dodaj maki ziemniaczanej,dosmacz

  3. Formuj male placuszki,podsmarzaj na oleju z obu stron na zloty kolor.Najlepiej smakuja z brazowym sosem z podsmarzona cebulka i surowka z marchewki z rodzynkami .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marynia53 27 czerwca 2010 ciekawy przepis:),ja do swoich rybnych pulpecikow nie dodaje mleka i smnietanki,ale za to dodaje czosnek i jajka,ale napewno sprawdze jak smakuja twoje :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Voit 27 czerwca 2010 Byłoby znacznie lepsze, gdyby nie błędy ortograficzne. To jakaś masakra...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ania541984 18 maja 2010 Fiskekake po Norwesku oznacza rybne ciastko zupelne przeciwienstwo gdzie daleko mu do tego:) Pani przepis na to danie musi byc naprawde pyszne pozdrawiam do ulubionych:) trzeba wyprobowac!!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń