Do góry

Przekąski Przepis na:

Nuggetsy z piersi kurczaka w piwnej panierce

Nuggetsy z piersi kurczaka w piwnej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 468

Dodano:

Odsłon: 4199

Filet z kurczaka w kukurydzianym cieście, obtoczony w płatkach kukurydzianych bardzo często gości u mnie na stole.

Składniki

  • podwójny filet z kurczaka 1 sztuka
  • mąka kukrydziana 1 szklanka
  • sól, pieprz
  • jajka 2 sztuki
  • piwo 1/2 szklanki
  • olej do smażenia
  • płatki kukurydziane do panierki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na ciasto dokładnie zmiksować. W razie potrzeby rozrzedzić piwem lub zagęścić mąką. Ciasto ma być gęstsze od naleśnikowego.
    Pierś z kurczaka pokroić w paski. Każdy z kawałków kurczaka zanurzać dokładnie w cieście, lekko odsączyć z nadmiaru ciasta i obtoczyć w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju na złoty kolor, odsączyć z nadmiaru oleju. Podaje z domowej roboty sosem dyniowo-paprykowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń