Do góry

Śniadania Przepis na:

Nutella w dwóch odsłonach

Nutella w dwóch odsłonach

Autor: kamila19851

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 491

Dodano: 10.09.2012

Odsłon: 5175

Pyszna czekolada na kanapki. Polecam

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Orzechy zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy, aby zmiękły. Następnie osuszamy papierowym ręcznikiem i mielimy na drobno. Szykujemy miskę do kąpieli wodnej. Rozpuszczamy w niej połamaną czekoladę. Następnie dodajemy mleko, cukier puder i masło. Gotujemy, aż wszystko ładnie się rozpuści i razem połączy. Dodajemy orzechy. Dalej trochę gotujemy aż zacznie gęstnieć. Konsystencja nie będzie do końca "stała", można spokojnie przelać to do słoiczków. Po ostygnięciu stwardnieje, tak, że łatwo będzie ją rozsmarować.

  2. Dodatkowo - po przestudzeniu nutelli, ale gdy jeszcze nie zgęstnieje można dodać pokruszone herbatniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

milka81 29 października 2012 Herbatniki w Nutelli są przepyszne!! Często dodaję też krakersy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamila19851 10 września 2012 Nikola2005 - nie, herbatniki nie są konieczne. Napisałam, że można je dodać dodatkowo - dla odmiany od zwykłej nutelli - ale nie trzeba koniecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 10 września 2012 Ciekawy przepis ale czy te herbatniki są konieczne??

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń