Do góry

Sałatki Przepis na:

obiadowa surówka z mlodej kapustki

obiadowa surówka z mlodej kapustki

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1821

Dodano:

Odsłon: 3460

Z młodej kapusty bardzo często robię sałatkę z dodatkiem kopru i odrobiny koncentratu pomidorowego. Bardzo często łączę ją z młodymi ziemniaczkami i kotletami mielonymi lub udkami. Bardzo lubię takie treściwe dania obiadowe, moi chłopcy zresztą też ;)

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łodyżki koperku
  • 1/3 łyżeczki soli
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jak zrobić surówkę z młodej kapusty

    Cebulę kroimy w małą kostkę , podsmażamy w garnku na odrobinie oleju. Kapustkę kroimy w cienkie paski , dodajemy do cebuli, doprawiamy solą i pieprzem oraz podlewamy 1-2 łyżkami wody. Dusimy na małym ogniu ok 15 minut i pilnujemy aby kapusta się nie przypaliła, od czasu do czasu mieszamy i w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy i posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok 1 minuty.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

embepe13 20 grudnia 2016 To jest pyszna ale SAŁATKA. Surówka, jak sama nazwa wskazuje, jest robiona z surowych składników. To w kwestii formalnej, bo kapustka to mój ulubiony przysmak :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń