Do góry

Dania główne Przepis na:

Ochrzaniona rybka

Ochrzaniona rybka

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 531

Dodano:

Odsłon: 940

bardzo lubię ryby a szczególnie pieczone które są smaczne no i zdrowe

Składniki

  • mintaj, morszczuk kto co lubi, ok 4-6 filetów
  • chrzan, mały słoiczek
  • Bułka tarta
  • margaryna ( masło), ok. 1/2 kostki
  • przyprawy
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybki układamy w naczyniu do pieczenia, margarynę należy rozpuścić posmarowac filet z obu stron. Przyprawic według uznania. Z pozostałej margaryny , chrzanu i bułki tartej zrobić pastę ( jeśli ktos lubi intensywny smak i zapach chrzanu można dodac nawet cały słoiczek, bułka tarta- w zależności od gęstości pasty- musi byc plastyczna). Rybki pokryć z wierzchu pastą, przykryć folią aluminiową

  2. Piec 30 min w 180 st, później zdjąć folie i piec jeszcze 10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń