Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto cieszy się bardzo dużą popularnością w Anglii i Stanach. Czy przyjmie się u nas? Zobaczymy. Inspirowane przepisem "Paula Deen''s Red Velvet Cupcakes" z Food Network.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1355
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25371
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1355
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25371
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. W misce średniej wielkości zmieszać mąkę, cukier, sodę, sól i kakao. W dużej misce delikatnie mieszamy olej, maślankę, jajka, barwnik, ocet i wanilię. Następnie zmieszać wszystkie składniki razem. Pieczemy ciasto w tortownicy o średnicy 24 cm, do suchego patyka. Studzimy ciasto i dzielimy na pół.
W dużej misce zmiksować masło i cukier puder, aż osiągniemy puszystą masę. Dodajemy śmietankowy serek i syrop. Wszystko ubijamy mikserem. Masa musi być lekka.
Ciasto nasączamy (ja nasączyłam alkoholem), a następnie nakładamy masę i dekorujemy orzechami.