Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na skrzydełka w diabelnie ostrej, a zarazem słodkiej marynacie. Można je zrobić zarówno w piekarniku jak i na grillu !
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 769
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 769
Składniki
Skrzydełka opłukać, wysuszyć. W między czasie przygotowujemy marynatę: Do naczynia wlewamy kolejno pół szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, kieliszek wódki, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego i ostrej papryki, oraz 4 rozgniecione, posiekane, bądź przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, kilkakrotnie przewracając. w ten sposób przygotowane skrzydełka możemy wrzucić bezpośrednio na grilla, bądź przerzucić je do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec w piekarniku pod przykryciem ok pół godziny, a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 40 minut. Palce lizać, ale ostrzegam, że lepiej mieć coś pod ręką do popicia - najlepiej chłodne piwko :)