Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w curry

Ogórki w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 8008

Smaczna przystawka do dań głównych lub jako przekąska na imprezy.

Składniki

  • 2kg ogórków
  • 4-5 cebuli
  • 1 łyżeczka gorczycy
  • 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 2 łyżeczki curry
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 1,5 szklanki cukru
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyć i obrać ogórki następnie pokroić na 4 części wzdłuż tak aby powstały słupki. Do pokrojonych ogórków wkroić cebule w plastry całość osolić 3 łyżeczkami soli, wymieszać, zostawić na 2 godz.

  2. Po 2 godz odlewamy wodę z ogórków i dodajemy przyprawy, następnie wszystko mieszamy.

  3. Przygotowujemy zalewę: 1 łyżeczka soli, 3 szklanki wody, 1 szklanka octu, 1,5 szklanki cukru wszystko zagotować.

  4. Ogórki wkładamy do słoiczków i zalewamy gorąca zalewą.
    Pasteryzujemy 10 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 lipca 2014 Jadłam takie ogórki u koleżanki, bardzo mi smakowały.Zabieram przepis do książki i muszę sobie zrobić parę słoiczków. Kilka dni temu robiłam ogórki w zalewie musztardowej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń