Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki w plastrach kiszone.

Ogórki w plastrach kiszone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 1259

Dodano:

Odsłon: 7978

Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)

Składniki

  • • 5 kg ogórków
  • • 3 litry wody
  • • 3 łyżki soli
  • • Koper
  • • 1 duży chrzan
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Ogórki myjemy, następnie tniemy na cienkie plastry.

  2. 2. Układamy w słoikach.

  3. 3. Na wierzch wkładamy trochę kopru.

  4. 4. Chrzan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do słoika.

  5. 5. Wodę mieszamy z solą i zalewamy ogórki tak aby były przykryte.

  6. 6. Zakręcamy słoik i odstawiamy.

  7. 7. Nie pasteryzujemy.
    8. Ogórki gotowe.
    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń