Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś mi zostały ogórki i postanowiłam je w taki sposób wykorzystać i co roku już je robię ;)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 353
Składniki
1. Ogórki myjemy, następnie tniemy na cienkie plastry.
2. Układamy w słoikach.
3. Na wierzch wkładamy trochę kopru.
4. Chrzan obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do słoika.
5. Wodę mieszamy z solą i zalewamy ogórki tak aby były przykryte.
6. Zakręcamy słoik i odstawiamy.
7. Nie pasteryzujemy. 8. Ogórki gotowe. 9. Smacznego.