Do góry

Przekąski Przepis na:

Ogórki z chili

Ogórki z chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 16312

Pracochłonne ale warto zrobić:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki pokroić na 1/4 i w koreczki. Zasypać koreczki 5 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.

  2. Po tym czasie odlać sos (wyrzucamy go), dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę wymieszać i zalać przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą.

  3. Zalewa: Olej+ocet+cukier, zagotować i ostudzić. Dodać do zalewy chili.

  4. Ogórki z czosnkiem i zalewą odstawiamy na 6-12 godz. Następnie włożyć do słoików razem z zalewą i pasteryzować 3-4 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń