Do góry

Dodatki Przepis na:

Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

Ogórki z chrupiącą cebulką (z Birmy)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2270 Ocena: 14151

Dodano:

Odsłon: 285

Pyszny dodatek do drugiego dania.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ogórki obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, zalać wrzącą wodą z trzema łyżkami octu i gotować przez kilka minut. Następnie ogórki wyjąć łyżką cedzakową i posolić. Cebulę posiekać, zrumienić na oleju z roztartym czosnkiem i po chwili wyjąć z oleju. Do tegoż oleju , wlać resztę octu, wsypać cukier, pieprz do smaku i polać tym sosem ogórki. Na końcu obłożyć cebulką i podawać do obiadu lub jako przekąskę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń