Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki z cukinią do słoików na zimę

Ogórki z cukinią do słoików na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14312

Dodano:

Odsłon: 1746

Bardzo dobrze się przechowuje przez zimę.

Składniki

  • Ogórki 1 ½ kg
  • Cukinia 1 ½ kg
  • Cebula biała ½ kg
  • Papryka czerwona 3 szt.
  • Składniki na zalewę:
  • Ocet 1 szklanka
  • Cukier 1 szklanka
  • Sól 2 łyżki
  • Miód prawdziwy 4 łyżki
  • Woda 2 litry
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ogórki obrać i pokroić w grubą kostkę. Zaś cukinię, paprykę oczyścić jeżeli cukinia jest młoda nie obierać i też pokroić tak jak ogórki. Cebulę pokroić, wymieszać z cukinią, ogórkami, papryką dodać sól, wymieszać i odstawić na dwie godziny. Następnie z podanych składników przygotować zalewę. Przygotowane warzywa przełożyć do wyparzonych słoików, zalać przygotowaną zalewą, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń